Argument; Vi behöver jämställdhet!

Kvinnor och flickor är extremt utsatta i vår värld, och så har det tyvärr alltid varit.

- Är det inte på tiden att ändra detta? Vi lever på 2000-talet och vi har vetenskapligt sett lärt oss så himla mycket mer nu än för t.ex. 50 år sedan. Bara på femtio år har vårt land, ja till och med hela världen utvecklats något enormt så varför ska vi inte klara av den självklarheten att alla ska behandlas lika? Varför ska det vara så svårt att öka jämställdheten?

Överallt på vår jord tjänar kvinnor mindre än män. I många länder befinner de sig längst ner på skalan över hur högt värde de har som person. Dessutom måste många kvinnor (och självklart även män) kämpa mot fattigdom, och brist på utbildning.

Det är faktiskt så att inskrivningen av flickor i skolan ökar, men fortfarande får fler pojkar än flickor utbildning. Detta som en följd av att pojkarna ses som viktigare, och man anser att de förtjänar bättre chanser i livet än flickorna.

Dessutom är det bara Rwanda, i hela världen som har ett helt jämställt parlament. Som en motsats till detta finns det även de länder där kvinnor inte ens har rösträtt... Det är inte konstigt att kvinnan betraktas vara utan värde, när hon inte får några chanser att bevisa motsatsen...

Tänk om man skulle sätta tjejer i skolan, och släppa in fler kvinnor i parlamenten. Vad de skulle kunna påverka, och bevisa att de klarar av samma saker! Sen, kanske viktigast av allt, tänk vad de skulle må bra själva! Vad stolta de skulle kunna bli av att vara kvinnor, om de inte längre skulle behöva behandlas illa, utan Jämställt...


Bilden är lånad från; http://www.janhitmission.org/images/22.jpg


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag håller helt klart med, varför är det bara mannen som anses "viktig" i dagens samhälle? kvinnor har i vissa sammanhang ingen talan överhuvudtagen, skamligt tycker jag!

alla vet hur det ligger till men det är inte nån som är beress att göra nått åt det...inte okej

2009-11-09 @ 20:51:04
Postat av: Anonym

varför är det bara ett land i hela världen som har ett jämnställt parlament!? :o det borde vara tvärtom, att bara ett land skulle vara utan ett jämnställt parlament (fast det bästa vore ju om alla länder i hela världen skulle ha ett jämnställt parlament)

2009-11-09 @ 20:53:39
Postat av: Rebecka S

Av någon anldening så är världen otroligt duktiga på att uppfinna nya saker, skapa krig, lösa massa problem men när det väl kommer till att alla ska behandlas lika på är det helt plötsligt svårt:S tycker det är sjukt för alla verkar ha kvar den gamla tanken om att männen ska jobba men det konstiga är att kvinnor jobbar, lika mycket som män och ibland även mer, men ändå är det inte jämnställt mellan dom.

tycker bara det är jävligt konstigt för alla snackar, även "högtuppsatta" människor om att det ska va jämt mellan kvinnor och män, men om dom vill det varför gör dom ingetr åt det? varför börjar dom inte jobba med det...? det handlar bara inte om att att det är problem mellan jobben utan det är nästan allt. tycker inte att jämnställdhet bara handlar om män och kvinnor utan oxå om hur det är med olika folk typer.

Det gjordes en undersökning för några år sedan för att se hur barn ser på människor när det kommer till jobb och då var det både om män och kvinnor och olik med olika religioner.

Dom samla en grupp barn och la fram bilder. den första frågan var "vi har ett stort företag, vem tror ni äger den?" så la dom fram en bild på e vit människa, på en kvinna och en asiat. barnen svara "vi tror det är en vita människan, för dom brukar oftast ha jobb där dom tjänar mkt pengar, det är inte tjejen för dom brukar inte jobba med såna saker, dom får mindre pengar oxå, och det är inte den andra killen heller för dom brukar inte heller ha så höga jobb. det är den vita för dom brukar tjäna mkt pengar"

jag tycker att det är sjukt att barn i en sån ung ålder, redan då tänker på det sättet menmen vad ska man göra...

2009-11-09 @ 21:07:15
Postat av: Rebecka S

det ska vara vit man

2009-11-09 @ 21:17:27
Postat av: Chanel

WOOHOO

2009-11-09 @ 21:33:14
Postat av: Anonym

Håller med helt och hållet. Men tyvärr verkar det som att man inom politiken idag inte prioriterar kvinnans ställning. Jovisst man kanske har diverse debatter men vart leder de debatterna?

2009-11-10 @ 19:41:36
Postat av: FEBB

gillar din blogg, riktigt grym! MÅSTE komma ihåg den, så du kan få vara med i veckans blogg snart. så fler hoppas jag , ser den.



2009-11-10 @ 20:11:47
URL: http://febbs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0